Räikkönen: Virhe maksoi paikan kolmen parhaan joukkossa

Kimi Räikkönen oli Espanjan GP:n aika-ajoissa viidenneksi nopein. Jäämiehen mukaan hänellä oli mahdollisuus kolmen parhaan joukkoon, mutta muutama pieni virhe maksoi liikaa.

– Katsotaan miten kisa menee. Auto on yleensä parempi sunnuntaina kuin lauantaina, joten jos niin käy olemme varsin tyytyväisiä. Monet pienet yksityiskohdat ratkaisevat kisan ja renkaat ovat totta kai yksi niistä. Meidän pitkät vetomme olivat hyvin rohkaisevia eilen, joten tilanne ei näytä huonolta, Kimi kertoi.

Lotus-tallin ratatoimintojen johtaja Alan Permanen mukaan tavoitteena oli saada molemmat autot kuuden parhaan joukkoon. Ja siinä tosiaan onnistuttiin hyvin, sillä McLarenin Lewis Hamiltonin saaman rangaistuksen myötä Romain Grosjean lähtee ruudusta kolme ja Kimi neljä.

– Käytimme kolme sarjaa pehmeitä renkaita päästäksemme läpi aika-ajosta, mutta meillä on vielä kaksi uutta sarjaa kovempia renkaita. Meillä on hyvin joustava rengastaktiikka huomiselle.