Räikkönen palkintopallille Espanjan GP:ssä

Espanjan GP meni Kimi Räikkösen osalta kohtalaisen hyvin, sillä ruutulipun heiluttua sijoitus oli kolmas. Kilpailussa yllätysvoittajaksi ajoi Williamsin Pastor Maldonado. Ferrarin Fernando Alonso oli toinen.

Kimi nousi heti lähdössä tallikaveri Roman Grosjenin edelle.  Kilpailun kärkeen nousi Alonso, kun hän ohitti Maldonadon.

Seuraavien kierrosten aikana Kimin ero kärkeen nousi neljään sekuntiin, jossa se pysyi varikkokäynteihin saakka. Kimi tuli varikolle kierroksella 12, ja hän sai alle pehmeät renkaat.

Kimi säilytti paikkansa kolmantena, mutta ero Alonsoon kasvoi seitsemään sekuntiin. Varikkokäynnin jälkeen Kimi ei pysynyt Alonson ja Maldonadon perässä.

Kimi tuli varikolle seuraavan kerran kierroksella 28 ja alle laitettiin kovemmat renkaat. Varikkokäyntien yhteydessä kärkeen nousi Maldonado. Samalla Kimin ero kärkeen kasvoi 17 sekuntiin.

Hetkeksi kärkeen noussut Kimi tuli kolmannen kerran varikolle kierroksella 49. Ero kärkeen oli noussut tässä vaiheessa jo yli 20 sekuntiin.

Varikkokäyntien jälkeen Kimin vauhti kasvoi selvästi ja ero kärkeen alkoi kaventua vauhdilla. Ikävä kyllä kierrokset loppuivat kesken ja Kimi jäi kolmanneksi neljän sekunnin erolla kärkeen.