Kimi ajoi hienosti toiseksi

Valencian F1-osakilpailu tarjosi katsojille huikeaa viihdettä. Lotuksen Kimi Räikkönen ajoi kilpailussa hienosti toiseksi. Voittajaksi ajoi Ferrarin Fernando Alonso ja kolmanneksi Mercedeksen Michael Schumacher.

Kimi lähti kilpailuun viidennestä ruudusta hyvin ja hän nousi hetkeksi tallikaveri Romain Grosjeanin ohi. Kimi joutui kuitenkin hidastamaan välttääkseen kolarin ja tippui kuudenneksi.

Williamsin Pastor Maldonado oli Kimin esteenä kierrokselle 13. asti. Kimi iski lopulta tilaisuuden tullen ja ohitti Maldonadon upeasti.

Kierrosta myöhemmin Kimi tuli varikolle ja ohitti samalla Sauberin Kamui Kobayashin. Valitettavasti hieman myöhemmin varikolla käynyt Alonso pääsi molempien edelle.

Varikkokäyntien jälkeen Kimi suureen ruuhkaan parin kierroksen ajaksi. Kimi kuitenkin ohitti ensin Red Bullin Mark Webberin ja heti perään Williamsin Bruno Sennan. Senna meni ohituksesta niin sekaisin, että kolaroi takaa olevan kanssa.

Kierroksella 28. radalle tuli turva-auto, kun Toro Rosson Jean-Eric Vergne törmäsi Lotuksen Heikki Kovalaisen kanssa. Turva-auton lähdettyä radalta, kilpailu koko ajan johtanut Red Bullin Sebastian Vettel joutui keskeyttämään ja Alonso nousi kärkeen.

Kimi nousi siis neljänneksi ja tässä vaiheessa hän oli taistelemassa jopa voitosta. Kierroksella 41. Grosjeanin auto hajosi ja Kimi nousi jo kolmanneksi.

Kaksi kierrosta ennen ruutulippua Hamiltonin renkaat alkoivat olla aivan loppu ja Kimi ohitti hänet helposti. Hetkeä myöhemmin Hamilton oli seinässä törmäiltyään Maldonadon kanssa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kimi ajoi hienosti toiseksi

  1. Päivitysilmoitus: Räikkönen: Kakkonen on aina kakkonen | F1-Kimi.com