Räikkönen myöntää, vika oli kuljettajassa

Unkarin GP:n aika-ajo päättyi Lotus-kuljettaja Kimi Räikkösen osalta pettymykseen, jälleen kerran. Jäämies lähtee kilpailuun viidennestä lähtöruudusta.

McLarenin Lewis Hamilton ajoi paalupaikalle kierrosajalla 1.20,953. Räikkönen jäi kärjestä 0,777 sekuntia. Toiseen lähtöruutuun ajoi Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean. Red Bullin Sebastian Vettel oli aika-ajon kolmas.

– Ei ollut huono aika-ajoesitys tietenkään, mutta oli pettymys, etten päässyt kovempaa silloin, kuin olisi pitänyt. Auto tuntui hyvältä, mutta en saanut kunnon kierrosta oikeaan aikaan. Katsotaan, mitä huomenna tapahtuu, Kimi kommentoi.

Lotus-tallin ratatoimintojen johtaja Alan Permane olisi halunnut nähdä Kimin hieman ylempänä, etenkin kun hänen aikansa toisella osiolla oli parempi kuin kolmannella osiolla.

– Kokonaisuutena viikonloppu on tähän asti ollut erinomainen. Toivotaan, että se jatkuu huomenna. Tavoitteenamme on ollut parantaa aika-ajosuorituksiamme ja osoitimme sen tänään toteutuneen, Permane summasi.