Kimi Räikkösen erikoisen äänen syy selvisi

Der Spiegel -lehden haastattelussa paljastuu syy Kimi Räikkösen erikoiseen ääneen. Kimi oli viisivuotias, kun polkupyörällä ajaessa jalat lipsahtivat polkimilta ja hänen kaulansa osui polkupyörän runkoon, jonka seurauksena äänihuulet vaurioituivat.

Kimi on ollut nuorena niin hiljainen, että huolestuneet vanhemmat lähettivät hänet terapeutille. Jo samana päivänä lähetetyssä terapeutti vastasi kirjeellä: Teidän lapsenne älykkyys on keskiarvon yläpuolella. Tämä saattaa olla syynä hänen vaitonaisuuteensa.

Kimi suoritti kuusivuotiaana 20 minuutissa koordinaatiotehtävän, joka vie tyypillisesti aikuisilta kolme tuntia.

– Kaikilla on tunteita. Mutta ne ovat erilaisia jokaiselle. Kun ajan, olen hyvin keskittynyt, sillä tunteet eivät kuulu radalle. Niille ei ole aikaa, Kimi vakuuttaa ettei jäinen olemus ole merkki tunteettomuudesta.