Kimi Räikkönen ajoi mahtavasti voittoon

Abu Dhabin F1-osakilpailu päättyi upean mahtavasti, sillä Lotuksen Kimi Räikkönen ajoi kauden ensimmäisen voittonsa. Toiseksi ajoi Ferrarin Fernando Alonso ja kolmanneksi Red Bullin Sebastian Vettel.

Kimi otti kilpailuun loistavan lähdön ja nousi heti Red Bullin Mark Webberin ja Williamsin Pastor Maldonadon ohi. Kimi haastoi hetken jopa McLarenin Lewis Hamiltonia, mutta ei päässyt ohi.

Kierrokseen 8. mennessä Hamilton oli jo lähes 4 sekuntia Kimiä edellä. Radalle tuli kuitenkin turva-auto, kun Mercedeksen Nico Rosberg ajoi HRT:n Narain Karthikeyanin auton yli.

Kimi siirtyi kilpailun johtoon kierroksella 21, kun Hamiltonin autosta katosi tehot ja hän keskeytti. Aivan yllättäen Kimi olikin jo yli 5 sekunnin johdossa.

Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä tehdä, Räikkönen totesi tässä vaiheessa radiolla tiimille.

Kierroksella 32 Kimi tuli varikolle kärkipaikalta, jonka hän säilytti myös pysähdyksen jälkeen. Kimin taakse oli kuitenkin noussut jo viimeisenä lähtenyt Vettel. Samantien Kimi ajoi kilpailun nopeimman kierroksen.

Vettel tuli Kimin onneksi vaihtamaan renkaita kierroksella 38. Kimin tallikaveri Romain Grosjean aiheutti hölmöllä ajollaan Webberin ja turva-auto tuli jälleen radalle.

Kimi menetti tämän takia lähes 10 sekunnin eronsa Alonsoon. Tämä ei kuitenkaan haitannut jäämiestä ollenkaan, kun hän tykitti karkuun muilta. Kimi ajoi lopulta niukkaan voittoon.