Räikköstä hehkutettiin mediassa

Kimi Räikkösen voitto sunnuntaisessa Abu Dhabin GP:ssä sai viimeisetkin epäilijät hiljaiseksi. Joka suunnasta tullut hehkutus sen sijaan on ollut huikeaa.

Hän on ei-pötypuheita luonne. Ja jos hän ei viihdy parrasvaloissa, hän syntyi Formula 1 -autoon ja GP:n kärkeen, BBC:n johtava F1-toimittaja Andrew Benson kirjoittaa.

Kimi on todellinen kilpa-ajaja. Hän tuli takaisin kilpailemaan, mikä on loistavaa. Vaikuttaa siltä, että hän ei nautikaan lajissa muusta kuin kilpailemisesta, voiton jälkeisiä juhlia lukuu ottamatta, McLarenin Jenson Button kertoi Guardianille.

Kimiä täytyy rakastaa. Poliittisesti korrektien kuljettajien aikakaudella suorapuheinen suomalainen siirtää sivuun kysymykset tunteistaan pidettyään Fernando Alonson takanaan, kertoo The Independent -lehti.

Kimi käski lyhyesti ja ytimekkäästi varikkomiehistöään radiossa: ”jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen”. Tuntia myöhemmin hän osoitti , että vähien sanojen mies on sanojensa mittainen seistessään voittajan korokkeella Abu Dhabissa, kertoo Daily Expressin toimittaja Bob McKenzie.

En muista koskaan nauraneeni niin paljon kommentoidessani kuin silloin, kun hän käski talliaan lopettamaan häiritsemisensä radiossa, Sky Sportsin kommentaattori Martin Brundle oli tikahtua Räikkösen radioviesteihin.