Räikkönen MM-sarjan kolmas, Vettel mestari

F1-kauden päättänyt Brasilian GP oli todella jännittävä, sillä Lotuksen Kimi Räikkönen taisteli MM-sarjan kolmostilasta. Myös maailmanmestaruus oli kaupan, kun Red Bullin Sebastian Vettel ja Ferrarin Fernando Alonso jahtasivat sitä.

Kilpailun lähtö tarjosi suurta dramatiikkaa, kun Vettel sai huonon lähdön, kolaroi Bruno Sennan kanssa ja pyörähti radalla. Autoonsa kolhuja saanut saksalainen pystyi jatkamaan, mutta tippui viimeiseksi.

Kimi tuli varikolle sijalta kahdeksan kierroksella 6, kun Interlagosissa alkoi sataa kunnolla. Tässä vaiheessa Vettel oli noussut sijalla 11.

Kierroksella 23 radalle saapui turva-auto, koska radalla oli paljon romua. Vettel oli noussut jo viidenneksi, Kimi oli sen sijaan kaukana kärjestä. Turva-auto poistui radalta vasta kierroksella 29.

Kimi Räikkönen eksyi sateen liukastamalta radalta 54. kierroksella. Kimi yritti löytää reittiä pois vanhalle radalle, josta ei päässytkään helposti uudelle radalle. Kimi joutui tekemään u-käännöksen ja ajamaan nurmikon poikki.

Kimin kolmostila MM-sarjassa varmistui kierroksella 55, kun McLarenin Lewis Hamilton kolaroi Force Indian Nico Hülkenbergin kanssa, rikkoi vasemman etupyöränsä ja joutui keskeyttämään johtoasemasta.

Räikkönen sijoittui Brasilian GP:ssä lopulta kymmenenneksi. Vettel oli kuudes ja Alonso toinen. Tämä sinetöi Vettelin mestaruuden, joka on hänen kolmas peräkkäinen.