Lotus-pomot ja rengasvalmistaja ylistivät Kimiä

Kimi Räikkösen voitto Australiassa keräsi yllättyneitä ilmeitä myös Lotuksen sisällä. Edes tallipäällikkö Eric Boullier ei uskonut asiaan, kun aika-ajosta tulivat seitsemäs ja kahdeksas lähtöruutu.

Boullier kertoo olevansa todella iloinen. Hienon startin jälkeen tallissa alettiin toivoa palkintokorokesijoitusta, mutta muiden kolmen stopin taktiikka auttoi saavuttamaan voittoon.

On fantastinen tunne aloittaa kausi näin. Kimi ajoi moitteettomasti koko viikonlopun ja antoi kaikkensa tiimille.

Tekninen johtaja James Allison kuvaili voiton antavan motivaatiota koko 500-päiselle enstolelaistallille. Hän toivoo, että fantastinen suoritus toistuu ensi viikolla Malesiassa.

Tänään näkemämme oli suurenmoista. Tällaiset päivät tekevät tästä työstä arvoisensa ja samaa pätee kaikkiin, jotka ovat osallisena tässä tallissa.

Rngasvalmistaja Pirellin johtaja Paul Hemberyn mukaan Kimi ja Lotus ymmärsivät renkaat täydellisesti. He saivat kahden varikkokäynnin taktiikan toimimaan, joka oli mestariluokan taidonnäyte.

On mainitsemisen arvoista, että Räikkönen ajoi kisan nopeimman kierrosajan toiseksi viimeisellä kierroksella, 22 kierrosta vanhoilla medium-renkailla.