Räikkönen määräsi tahdin suurellakin bensalastilla

Malesian GP:n perjantain harjoitukset ajettiin Lotuksen Kimi Räikkösen määrämässä tahdissa. Räikkönen kiersi radan aikaan 1.36,569, josta Red Bullin Sebastian Vettel jäi 19 tuhannesosaa.

Räikkönen nousi voittajasuosikiksi tällä suorituksella. Räikkösen mukaan talli muutti autossa muutamia asioita, jotta kilpailukykyä tulisi lisää.

Ajoimme melko suurella bensalastilla, enkä tiedä muiden bensamääristä. Aika-ajoissa bensaa on vähän. Mutta olen tyytyväinen ja odotan hyvää kilpailukykyä huomiselle, Räikkönen kommentoi.

Tallikaveri Romain Grosjean jäi Räikkösen kärkiajasta 0,6 sekuntia. Hänen mukaan autossa on samat ongelmat kuin Australian GP:ssä.

Työskentelemme säätöjen parissa, sillä ne eivät ole kohdallaan minulle.

Malesian helle syö F1-autojen renkaita järjettömästi. Renkaat kestävät hieman toistakymmentä kierrosta ja ovat sen jälkeen aivan rikki. Tämä on hyvä uutinen, sillä Räikkönen saa renkaat kestämään paremmin kuin muut.

Se oli aika vaikeaa, kun katsoo kuinka kauan renkaat kestivät. Toivottavasti meillä on tarpeeksi renkaita selvitäksemme kisasta. Rengaskuluma oli aika kovaa kaikille, Vettel mietiskeli.