Räikkösen hyvä vire jatkuu, toinen Espanjan GP:ssä

Espanjan GP oli yhtä Ferrarin juhlaa, sillä Fernando Alonso ajoi kotikilpailun voittoon. Upeita ohituksia kilpailun aikana tehnyt Lotuksen Kimi Räikkönen oli kilpailussa toinen. Kolmas oli Ferrarin Felipe Massa.

Lähdössä nähtiin pieniä muutoksia sijoituksiin. Räikkönen tippui viidenneksi, kun Fernando Alonso ohitti hänet, sekä Mercedeksen Lewis Hamiltonin mutkassa ulkokautta. Kierroksella 7. Räikkönen ohitti hienosti jarrutuksessa Hamiltonin nousten neljänneksi.

Räikkösen ensimmäinen varikkokäynti nähtiin kierroksella 12. Felipe Massa pääsi samalla Räikkösen ohi. Myös Alonso ohitti Red Bullin Sebastian Vettelin.

Varikkokäyntien jälkeen Mercedeksen Nico Rosberg romahti odotetusti, jolloin Räikkönenkin ohitti hänet.

Räikkösen seuraava stintti oli hieman pidempi kuin muilla ja hän nousi kärkeen kierroksella  24. Varikolle jäämies saapui pari kierrosta myöhemmin ja Ferrarit ottivat kaksoisjohdon.

Räikkönen nousi uhkaamaan Vettelin kolmatta tilaa varikkokäyntien jälkeen. Hän antoikin aihetta iloon kierroksella 34, kun hän ohitti upeasti Vettelin. Valitettavasti kärjessä Alonso oli karannut liian kauas.

Räikkösen kolmas varikkopysähdys oli kierroksella 45. Massa nousi tässä vaiheessa Räikkösen edelle. Massan neljäs varikkokäynti kuitenkin korjasi tilanteen.

Maaliviivan ylitti ensimmäisenä Alonso, joka ajoi ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi ajanut Räikkönen kavensi hienosti eroa MM-sarjaa johtavaan Vetteliin. Eroa on nimittäin enää neljä pistettä.