Red Bull vaatii muutoksia renkaisiin pärjätäkseen Räikköselle

Pirellin renkaat harmittavat jälleen Red Bull -tallissa, kun rengasseokset eivät sovi heidän autolleen. Tällä kertaa asiasta nillittää omistaja Dietrich Mateschitz, jonka mukaan nopeasti kuluvat renkaat ovat tehneet F1:stä taloudellisuusajoa.

Kaikki tietävät, mitä täällä tapahtuu. Kilvanajon kanssa tällä ei enää ole mitään tekemistä. Nyt kilpaillaan vain rengashallinnassa, Mateschitz itkee Autosportille.

Hänen mukaan oikea kilvanajo on erilaista, eikä renkaiden säästelyyn keskittymistä kisassa ja aika-ajoissa. Täysillä ajettassa Red Bull joutuisi tekemään kisan aikana kahdeksan varikkopysähdystä.

Pelkään, että vakava onnettomuus tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Riski on olemassa ja siitä on informoitavat Pirelliä, moottoriurheilupomo Helmut Marko säestää.

Pirelli puolustautui katkerien syytöksiin maanantaina. Urheilupomo Paul Hembery myöntää, että renkaiden kuluminen tällä kaudella on ylittänyt odotukset.

Autot ovat paljon nopeampia kuin menneisyydessä. Downforce-tasot lähentelevät jo kauden 2011 lukuja, jolloin käytössä olivat pakokaasuohjatut diffuusorit, Hembery kommentoi Sky Sportsille.

Hemberyn mukaan, jos nyt tehtäisiin muutoksia, se nähtäisiin renkaiden valmistamisena Red Bullille. Silloin Lotus ja Ferrari eivät olisi tyytyväisiä. Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier onkin kommentoinut, että muutokset kesken F1-kauden olisivat epäreiluja.

Mielestäni se ei ole jollain tavalla reilua, mutta meidän täytyy tulla toimeen sen kanssa, kuten olemme aina tulleet. Kaikilla on samat renkaat, Boullier totesi Autosport.comille.