Jäämies suli lopussa ja oli viides

Britannian GP Silverstonessa päättyi Mercedeksen Nico Rosbergin juhliin, kun hän nousi kuin huomaamatta voittoon. Lotuksen Kimi Räikkönen suli lopussa ja tippui viidenneksi.

Räikkönen sai kerrankin kilpailuun hyvän lähdön, sillä hän nousi kahdeksannesta lähtöruudusta kuudenneksi.

Kierroksella 10. nähtiin suurta draama, kun kärjessä ajaneen Merceksen Lewis Hamiltonin auton vasen takarengas puhkesi kaukana varikosta. Hamilton tippui koko joukon viimeiseksi.

Neljänneksi noussut Räikkönen tuli varikolle kierroksella 12. Räikkönen palasi radalle sijalle kahdeksan. Hetkeä myöhemin hän ohitti tallikaveri Romain Grosjean ja Toro Rosson Jean-Eric Vergnen.

Vergnen autosta räjähti kovassa vauhdissa vasen takarengas. Tämän seurauksena radalle saapui turva-auto. Kyseessä oli jo kolmas auto, josta puhkeaa sama rengas.

Räikkönen tuli toisen kerran varikolle kierroksella 30. Jäämies tuli takaisin radalle sijalla 12, Lewis Hamiltonin taakse.

Räikkösen varikkopysähdys tehtiin todella hyvällä hetkellä. Hän nimittäin onnistui muiden varikkokäyntien jälkeen kipuamaan jo kolmanneksi.

Suuri draama sai jatkoa kymmenen kierrosta ennen ruutulippua, kun voittoon ajamassa olleen Red Bullin Sebastian Vettelin auto hyytyi täysin. Turva-auto tuli radalle keskeytyksen jälkeen.

Räikkönen oli tässä vaiheessa toisena, mutta auton vauhti ei riittänyt pitämään paikkaa. Ohi meni ensin Red Bullin Mark Webber, sitten Ferrarin Fernando Alonso ja Lewis Hamilon. Räikkönen oli siis viides.