Räikkönen ajoi toiseksi kotikisassa

Lotuksen Kimi Räikkönen sijoittui Unkarin GP:ssä toiseksi. Hyvän lopputuloksen takeena oli kahden varikkopysähdyksen taktiikka. Voittoon ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton ja kolmanneksi Red Bullin Sebastian Vettel.

MM-taulukossa toiseksi Fernando Alonson edelle noussut Räikkönen oli totutusti pettynyt voiton karkaamiseen käsistä. Räikkönen kertoi Martin Brundlen palkintokorokehaastattelussa tekevänsä elämästä vaikean lauantaisin.

Minulla oli hyvä auto ja pystyimme selviämään kahdella pysähdyksellä, mikä oli ainoa tapa päästä ohi muista. Tietysti voittajana olisi ollut mukavampaa lähteä kesälomille.

Räikkönen kertoi, että renkaat alkoivat olla lopussa viimeisillä kierroksilla. Viimeinen stintti oli peräti 33 kierroksen mittainen. Vettel pääsi tässä vaiheessa aivan perään, mutta ei onneksi ohitse.

Minulla ei ollut mitään epäilystä, että en pystyisi pitämään häntä takanani, Räikkönen kommentoi.

Vettelin tiimiradion mukaan Räikkönen ei jättänyt hänellä tarpeeksi tilaa. Kisan jälkeen Vettel sanoi, että kahden viimeisen mutkan nopeus varmisti, ettei hän pystynyt ohittamaan Räikköstä lähtösuoralla.

Mainitsin siitä Kimille, mutta hän vain nauroi. En vain päässyt ohitse, eikä siinä mitään sen enempää ollut, Vettel naurahti.

Yksi vastaus artikkeliin ”Räikkönen ajoi toiseksi kotikisassa

  1. Mainiota, upeaa Kimi. Hän on sellainen kuski, jota ei lyö kukaan, jos alla on tasavahvat autot. Ei Alonso, ei Hamilton eikä Vettel. Toivottavasti Kimi jatkaa formuloissa vielä monta vuotta, koska hänen jälkeensä tulee meille suomalaisille taas synkät kovalaisvuodet. Ei Bottaksestakaan ole tappelemaan kärkisijoista. Liian kiltti, liian pehmeä, liian usein Maldonado on nopeampi. Suomalaisista vain Kimissä oikeaa potkua tappelemaan podiumpaikoista.