Kimi Räikkönen ja F1-kausi 2014

Suomalaisen moottoriurheilun lipunkantajana maailmalla toimiva Kimi Räikkönen pääsee alkavaksi kaudeksi takaisin F1-kotiinsa. Ferrarilla maailmanmestaruuden kaudella 2007 saavuttanut espoolais–sveitsiläis–monacolainen tekee jo aiemmin pitkäänkin spekuloidun paluunsa Maranellon korskean oriin pilttuuseen. Tämä jos mikä on omiaan nostamaan sinivalkoisia odotuksia alkavasta kaudesta. Suomalaista mielenkiintoa ruokkii tietysti myös nuoren Valtteri Bottaksen toinen kausi maailman seuratuimmilla moottoriradoilla. Williamsilla tykittelevä nastolalainen parantaa melkoisen varmasti viime kauden neljän MM-pisteen saaliistaan.

Viime kaudella viidenneksi MM-pisteissä sijoittunut Kimi Räikkönen pääsee starttaamaan uuden kauden itselleen ennestään tutuissa olosuhteissa. Tietysti on huomattava, että koko F1-sarjaa muuttava moottorin iskutilavuuksien pienentäminen tuo Kimillekin tuttuun ja turvalliseen ympäristöön omanlaisensa vivahteen. Räikkönen onnistui napsimaan viime sesongilla hienot kahdeksan palkintopallisijaa, mistä hän pyrkii parantamaan alkavalla kaudella.

Syytä parannukseen olisikin, sillä nuori ja legendaksi jo kohonnut germaanimörkö Sebastian Vettel vaanii jo viidettä perättäistä maailmanmestaruuttaan. Tämän saavuttamalla hän nousisi pitkälti alle kolmikymppisenä jo lajin suurimman legendan Michael Schumacherin rinnalle perättäisten mestaruuksien määrässä. Schumi saavutti viiden putken vuosien 2000 ja 2004 välillä/aikana.

MM-ratojen kiistämättömän kuninkaan Vettelin haastaminen on jäävettä suonissaan kierrättävälle Räikkösellekin mielettömän haastava tehtävä. Red Bullin ykköstykki päätti kauden käsittämättömään yhdeksän osakilpailuvoiton putkeen, mistä saksalainen pyrkii takuulla jatkamaan myös kauden 2014 alkajaisiksi. Kaikkiaan kolmetoista ykkössijaa, yhden hopealautasen ja kaksi kappaletta kolmos- ja nelossijoja yhden keskeytyksensä ohella viime kalenterivuoden kisoista kerännyt hesseniläinen lienee tälläkin kaudella liian kova pähkinä purtavaksi.

On kuitenkin sanottava, että jos joku kykenee edellä mainitun ajajavirtuoosin ylivoiman pysäyttämään, on se joku juuri ja nimenomaan ”Jäämies” eli Kimi. Tiukka kilpailuasetelma tallikaveri Fernando Alonson kanssa luo Kimille jo oman pilttuunsa osalta mukavan haastavan ja maksimaalisiin suorituksiin potkivan ennakkoasetelman ja lähtösysäyksen.

Lue lisää alkavan F1-kauden lähtökohdista osoitteesta http://vihjepalvelu.com/f1-uuden-kauden-alustusta/. Tarjoamme ajankohtaiset ja hyvin asianmukaiset veikkausvihjeet sitten kauden alkaessa maaliskuussa. Me kaikki odotamme aiempaa tasaisempaa MM-sarjaa ja eritoten odotamme tietysti suomalaisonnistumisia. Olkoon Kimi palkintopallilla tai Valtteri pistesijoilla, suomalaista menestystä on aina mukava makustella. Kuka tietää, kenties Ferrarin laboratorioissa on kokkailtu resepti, jolla Kimi pääsee takaisin MM-kultakautensa tasolle!