Tällainen on formulatähden siviili-Mersu Suomessa!

Williams-Mercedes Formula F1 –tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas valitsi alleen kotimaassakin Mercedes-Benzin. Bottasin käyttöön luovutettiin eilen Helsingissä Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé.

Koska Mercedes-AMG High Performance Powertrain toimittaa moottorit myös työnantajalleni Williams-Mercedesille, on Mercedes-Benz luonnollinen valinta minulle myös kotimaassa ajaessasi. Arvostan myös Mercedes-Benzin edellä kävijyyttä turvallisuuden saralla, haluan ajaa myös siviilissä turvallisesti, siksi valitsin Mercedes-Benzin, tuumii Valtteri.

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupén vapaasti hengittävä 6,3-litrainen V8-moottori tuottaa 358 kW (487 hv) tehon ja 600 newtonmetrin väännön. Auto kiihtyy 0­–100 kilometriin vain 4,9 sekunnissa.

8e154bc4ade40581_800x800ar

Autossa on vakiona seitsemän turvatyynyä ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä muun muassa Attention Assist –vireystilan valvonta sekä mukautuva vakionopeussäädin Speedtronic.

Kompaktia kaksiovista autoa luonnehtivat matala sivuprofiili, vahva hartialinja, kapea C-pilari, lyhyet ylitykset sekä pitkä konepelti ja katto. Näyttävä etusäleikkö, AMG-huomiovalot, kirkaslasiset ajovalot ja titaniumharmaat, 5-puolaiset AMG-kevytmetallivanteet, takaosan musta diffuusori ja kaksi kromattua kaksoispakoputkea sekä muut AMG-erikoisvarusteet viimeistelevät auton näyttäväksi kokonaisuudeksi sekä sisältä että ulkoa.