Miltä näyttää Räikkösen tulevaisuus

F1-kausi on nyt edennyt puoleenväliin ja seuraavat kisat ajetaan Saksan Hockenheimissa 20. heinäkuuta sekä Unkarin Hungaroringissa 27. heinäkuuta. Toistaiseksi kauden selkeimmät tähtinimet ovat olleet Lewis Hamilton sekä Nico Rosberg.

Räikkösen osalta kauden sijoitukset ovat vielä pahasti haun alla, sillä tähän mennessä piste-ero kärkisijaan on 122. Isommilta vastoinkäymisiltä on silti vältytty, vaikka Räikkösen ulosajo Silverstonen kisoissa pääsikin säikäyttämään.
Kilpakumppani Felipe Massan mielestä kyseessä oli Räikkösen oma virhe, mutta Mika Häkkinen puoltaa Räikkösen ajotaitoja ja toteaa, että onnettomuus oli suurimmaksi osaksi vain huonoa tuuria.

– Kun F1-autosta lähtee tuollaisissa nopeuksissa perä alta, niin ei sitä kukaan kuski pysty enää sen jälkeen hallitsemaan. Kimillä kävi vähän huono tuuri. Ilman sitä kuoppaa onnettomuutta ei todellakaan olisi tapahtunut, summaa Häkkinen.

Nilkan loukkaamisella ulosajosta selvinneen Räikkösen tulevaisuus kisoissa on kuitenkin nyt suurennuslasin alla, varsinkin vedonlyönnin osalta. Vaikka Räikkösen on uutisoitu olevan varmuudella ajokunnossa Hockenheimissa jopa 47 G:n voiman ruttauksen jälkeen, on F1-seuraajien tuoreessa muistissa Räikkösen selkäleikkaus viime kauden lopussa.

Räikkönen ei ole ollut itsekään täysin varma selkänsä puolesta ja onkin todennut, ettei tiedä, mitä jatkossa tapahtuu. Vaikka miehen selkä on näyttänyt kestävän menossa mukana, ovat vastaavanlaiset onnettomuustilanteet vieläkin riskialttiimpia keskeyttämisille ja loukkaantumisille.

Veikkaussivustojen mukaan kauden 2014 palkintopalleilla nähdään varmuudella ainakin Hamilton ja Rosberg. Kolmanneksi nimeksi ennustetaan joko Red Bull -tallin Ricciardoa tai Vetteliä, Ferrari-tallin Alonsoa tai Williams-tallin suomalaiskuljettaja Bottasta.