Ferrari mokasi – Räikkönen keskeytti avauskisan

F1-kauden avannut Australian GP ajettiin sunnuntaina Melbournessa. Ferrarin Kimi Räikkösen kilpailu ei ollut mikään ihmeellinen.Räikkönen oli startissa nousemassa tallikaverinsa Sebastian Vettelin rinnalle, mutta Toro Rosson Carlos Sainz junior osui takarenkaaseen. Räikkönen tippui kahdeksanneksi.

Heti startissa tuli päihin. Joku osui perään, sitten meni anti-stall -systeemi päälle, ja sen jälkeen joku osui kylkeen. Siinä kisa alkoi heti mennä huonoon suuntaan.

Anti stall kytkee vaihteiston automaattisesti vapaalle, jotta moottori pysyy käynnissä.

Valitettavasti osuin toiseen Ferrariin, olen pahoillani siitä. Mutta otin opiksi ja käännämme sivua, Sainz kertoi MTV Sportin suorassa lähetyksessä.

Räikkönen joutui keskeyttämään kilpailun 42. kierroksella toisen varikkopysähdyksen jälkeen. Varikkotiimi epäonnistui auton vasemman takarenkaan vaihdossa. Räikkönen joutui parkkeeraamaan Ferrarinsa radanvarteen, kun mekaanikot eivät saaneet vasenta takapyörää kunnolla kiinni.

Myös ensimmäisen varikkostoppinsa aikana Räikkönen koki samoja ongelmia.

Vauhti oli kuitenkin hyvä sen jälkeen, mutta sitten molemmissa stopeissa tapahtui jotain. Toisessa jäi sitten rengas löysälle, Räikkönen selvitti MTV:n haastattelussa.

Räikkönen kuitenkin kertoo, että tilanne on paljon positiivisempi kuin vuosi sitten.

On tämä Ei kuitenkaan paljon lohduta, jos ei päästä maaliin. Kun päästään tuollaisista turhanpäiväisistä ongelmista eroon, niin silloin pystytään taistelemaan vaikka mistä.

29477.3