Räikkönen ajoi vaurioituneella autolla – Ferrari-pomo ylistää

Kimi Räikkösen suoritus Malesian GP:ssä oli Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mieleen. Räikkönen nousi upeasti neljänneksi, vaikka hän tippui kilpailun alussa rengasrikon takia koko joukon viimeiseksi.Vielä yksi asia. Minulle on tärkeää, että kirjoitatte tästä. Kimi näytti mahtavalla nousullaan, miten mieletön kuski hän on, Arrivabene kehui.

Arrivabenen mukaan kilpailu oli hieno voittoon ajaneelle Sebastian Vettelille ja fantastisen nousun tehneelle Räikköselle.

Koko tiimi on osoittanut mahtavan määrän kurinalaisuutta, aivan kuin sveitsiläinen kello – tai pitäisikö ennemmin sanoa kuin italialainen kello.

Ferrarin teknisen johtajan James Allisonin mukaan ilman toista takarengasta ajaminen lähes kierroksen heikensi Räikkösen auton aerodynamiikkaa. Auton pohja nimittäin vaurioitui.

Se ei tehnyt hänestä kuin neljänneksi nopeimman auton radalla, mutta vaurio oli tarpeeksi suuri siihen, että renkaiden kuluminen ei ollut samalla tasolla kuin Sebastianilla, koska downforcea oli vähemmän. Oli hyvä suoritus nousta kuten hän teki.

etukimble2803_fo