Katsaus Kimi Räikkösen tuleviin kisoihin

Kimi Räikkönen on aloittanut kauden hienosti, joten odotukset tuleville kisoille ovat suuret. Vaikka Räikkönen ei onnistunutkaan ajamaan maaliin asti Australian Grand Prix’ssä, 35-vuotias nousi neljännelle paikalle Malesiassa ja Kiinassa, kunnes sijoittui toiseksi Bahrainissa Lewis Hamiltonin ottaessa ykköspaikan. Räikkösen suoritusta kehuttiin kuitenkin täyden kympin arvoiseksi, aivan kuten Hamiltoninkin.

Kimi on ajanut paremmalla autolla tänä vuonna, mikä varmasti lisää kuskin itsevarmuutta. Vaikka meillä ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Räikkönen nousisi palkintopallille tämän kauden aikana, ajattelimme ottaa pienen katsauksen hänen tuleviin ajoihinsa. Tuloksia voi veikata itse Betssonin vedonlyöntisivuilla.

Espanjan Grand Prix

Kimi on voittanut Espanjan Grand Prix’n kahdesti – McLaren-Mercedesille vuonna 2005 ja Ferrarille 2008 – ja tavoittelee viidettä palkintopallipaikkaa radalla. Hänellä on kuitenkin ollut epäonnea kyseisessä paikassa aiemmin, eikä ole päässyt maaliin neljänä kertana. Tämä kuitenkin varmasti takaa varovaisen otteen tiukissa kulmissa ja käännöksissä. Jos Räikkönen onnistuu välttämään ongelmia radalla ja Ferrari ajaa hyvin, hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä huippusijoituksiin.

Monacon Grand Prix

Monacon Grand Prix ajetaan yhdellä parhaista F1-radoista, ja sen voittopaikasta kilpaillaan jo aika-ajoissa. Jos Räikkösen aika-ajot sujuvat hyvin, ja hän pääsee aloittamaan hyvältä paikalta, hänellä on hyvät mahdollisuudet päätyä mitalipaikalle. Monacon kapeat tiet kuitenkin tarkoittavat, että ohitukset ovat vaikeita, joten on ehdottoman tärkeää, että joukkueet pärjäävät hyvin aika-ajoissa. ”Jäämies” pääsi ikonisen paikan palkintopallille vuonna 2009, mutta ei ole pärjännyt yhtä hyvin viime vuosina sijoittuen yhdeksänneksi, kymmenenneksi ja kahdenneksitoista kolmessa viimeisessä kilpailussaan.

Kausi kokonaisuudessaan

Kaiken kaikkiaan legendalla on kaikki edellytykset pärjätä hyvin kauden ajoissa, ja jos hän jatkaa hyvällä menestyksellä, Ferrarin voisi olettaa jatkavan hänen sopimustaan ensi kaudelle. Vaikka Räikkönen onkin ymmärrettävän harmissaan hänen maineestaan kakkoskuskina ja parhaat päivänsä nähneenä, jatkuvat hyvät sijoitukset puhuvat toista kieltä.