Kimi Räikkösestä Monacon kuningas?

Sunnuntaina 24.5.2015 tullaan ajamaan tämän formulakauden yksi kohokohdista. Monacon osakilpailu herättää varmasti monissa tunteita joita ei ehkä ihan kaikilla muilla radoilla saavuteta. Monacon katurata ottaa kuskeista ehkä enemmän irti kuin millään muulla radalla, sillä täällä ei todellakaan virheitä sallita. Jokaisesta virheestä edessä on melko varmasti osuma ratavalliin ja turva-autolta tuskin kisassa säästytään.

Tästäkin voi muuten lyödä vetoa useammalla vedonlyöntisivustolla, tuleeko turva-auto radalle vai ei? Monacossa kertoimet sille ovat tietenkin pienimmät, mutta kyllähän kohteista löytyy paljon erilaisia vedonlyöntikohteita joilla saa ainakin kisaan jännitystä. Voittaako Kimi Räikkönen Sebastian Vettelin? Entä onko Valtteri Bottaksella mahdollisuus lyödä Räikkönen itse kisassa? Vedonlyönti on mahdollista myös itse kisan aikana, livevedonlyönnin avulla. F1-osakilpailuihin on saatavissa monia vetovaihtoehtoja joita tarjoavat kaikki johtavat veikkaus peliyhtiöt.

Räikkösen ja Ferrarin hypetetty esitys Barcelonassa jäi ainakin toistaiseksi vielä Mercedeksen varjoon, mutta ehkäpä Monacossa on odotettavissa hieman parempaa? Renkaat ovat nyt pehmeämmät ja huippunopeuksista ei ole niin paljon hyötyä, joten oletettavissa on että Mercedeksen etumatka kapenee, ainakin vähän. Ferrarin nousun esteenä on kuitenkin monta muttaa ja mutkaa. Ohittaminen Monacossa on todella vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Kimi Räikkönen on voittanut kerran urallaan Monacon osakilpailun, siitä on kuitenkin jo 10 vuotta. Vuoden 2005 Monacon ykköstila tuli McLaren-Mercedes autolla, mutta tänä vuonna McLaren ei tule voittoa nappaamaan, Mercedes on kisan todennäköinen voittaja. Lewis Hamilton ja Nico Rosberg ovat voittaneet kaikki kauden ensimmäiset kisat ja on todennäköistä että tuo putki jatkuu. Rosberg on voittanut Monacon osakilpailun nyt kaksi vuotta peräkkäin (2013 ja 2014) joten ei kahta ilman kolmatta? Olisihan se hienoa vaikkapa nähdä palkintopallilla peräti kaksi ja puoli suomalaista…

Kimi Räikkönen osaa varmasti Monacon katuradan unissaankin. Monelle kisojen seuraajalle rata on myös todella tuttu ja radan eri mutkat ovat varmasti syöpyneet monen mieleen. Ykkösmuta, Sainte Devote on vuosien aikana muuttanut hieman muotoaan, mutta kyllä viikonlopun aikana joku tähän mutkaan taatusti vetää suoraksi. Beau Rivage, nopea shikaani, Massenet ja Casinon mutka ja Grand Hotellin neulansilmä ovat tunnetuimpia mutkia mitä Formuloista löytyy. Samoin tietenkin sitten pitkä tunneli ja sen jälkeinen shikaani tarjoavat mahdollisuudet ohitukseen, Tabac –mutka ja uima-altaan kiemurat… Yksi formula-sirkuksen hitaimmista mutkista on myös tällä radalla, La Rascasse mutkaa ajetaan todella hitaasti.

Räikkösellä on kaikki mahdollisuudet olla aika-ajoissa ja kisassa kolmen parhaan joukossa, toivottavasti myös korkeammalla. Kimihän ei tunnetusti kauheasti arvosta muita kuin ykköstiloja ja Monacon F1-kilpailun ykköstila on se kaikkein himoituin. Toivotaan että Jäämiehen renkaat eivät sula tällä kertaa lämmittimien alle ja että viileä suoritus riittäisi korkeimmalle pallille.