Räikkösen Ferrari tulessa, Alonson auto rusinaksi – Kausi alkoi tapahtumarikkaasti

Australiassa F1-kauden avauskisassa Ferrari-kuljettajat Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ottivat loistavan lähdön ja nousivat kärkisijoilleKilpailun 18 kierroksella nähtiin vakava onnettomuus, kun McLarenin Fernando Alonso törmäsi ohitustilanteessa Haas-tallin Esteban Gutierrezin perään. Alonso auto romuttui täysin ja kisa keskeytettiin.

Uusintastartin jälkeen Räikkönen ilmoitti tiimille jonkin olevan vialla. Suomalainen kurvasi liekehtivän autonsa Ferrarin varikkopilttuuseen ja keskeytti.

Räikkösen keskeyttäminen tuli suomalaisfaneille pettymyksenä, ja varmasti monelle vedonlyöjälle yllätyksenä. Kauden avauskisassa odotukset olivat kotikatsomoissa korkealla, ja kisa oli suosittu myös veikkauskohteena. Kertoimet.comin F1-veikkaukseen keskittynyt sivu ennakoi silti suomalaiskuskeille hyviä sijoituksia koko kautta ajatelle.

Kisan voittoon ajoi Mercedeksen Nico Rosberg ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia ja kolmanneksi jäänyttä Vetteliä.

Vaikea sanoa miksi se syttyi palamaan, tietenkin jotain ongelmia oli kun lähti tehoja. Eipä sille voi mitään. Paljon jää parannettavaa, mutta vauhti pitäisi olla ihan hyvä. Mutta totta kai isoja parannuksia pitää vielä tehdä, Räikkönen kertoi MTV:lle.

Kärkikolmikko Australiassa oli hyvin odotettu, eikä veikkaajat päässeet juhlimaan kovilla kertoimilla. Räikköseen luottaneet joutuivat pettymään.

Kilpailu ei mennyt Räikkösen osalta nappiin, mutta Ferrarin vauhti oli odotettua kovempaa. Ehkäpä Bahrainissa näemme Räikkösen kamppailemassa jo podiumpaikasta.

29477.3