Vettel pilasi Räikkösen kilpailun – Räikköseltä upea kiri

Kiinan GP päättyi Ferrarin Kimi Räikkösen osalta viidenteen sijaan. Voittoon ajoi jälleen Mercedeksen Nico Rosberg.Heti ensimmäisessä mutkassa meni Kimi Räikkösen mahdollisuudet voittoon, sillä tallikaveri Sebastian Vettel törmäsi häneen. Räikkösen auton etusiipi jouduttiin vaihtamaan törmäyksen seurauksena.

Vettel ei syytä itselleen tietenkään ottanut vaan syytti Red Bullin Daniil Kvyatia, joka oli mutkan sisäreunalla.

Osuin toiseen autoon, ei minulla ollut vaihtoehtoa. Red Bull tuli sisältä kuin hullu. Kvjatin hyökkäys oli itsetuhoinen, Vettel raportoi radioon.

Kilpailun jälkeen Räikkönen sanoi MTV Sportille, ettei tiedä tarkemmin mitä tapahtui.

Se, mitä tapahtui lähdössä, oli katastrofi. Ennen lähtöä auto tuntui hyvältä. Osuman jälkeen oli vaikeaa, en ole varma, vaikuttiko se johonkin.

Lähdössä kärkeen nousseen Red Bullin Daniel Ricciardon rengas räjähti viidennellä kierroksella, koska radalla oli hiilikuituromua. Kisaa jatkettiin turva-auton johdolla siivousoperaation ajan.

Räikkönen hyötyi myös tilanteesta. Räikkönen taisteli kuitenkin hurjasti ja teki upeita ohituksia. Kisan aikana taakse jäi muun muassa Mercedeksen Lewis Hamilton.

Daniil Kvyat oli kilpauilussa kolmas. Räikkösen kisan pilannut ja lopulta itse toiseksi ajanut Vettel raivosi Kvyatille kisan jälkeen tv-kameroiden edessä.

Tulit sieltä niin, että olisit voinut kolaroida meidät kaikki ulos. Jos minä olisin jatkanut omalla linjallani, me olisimme törmänneet, Vettel raivosi.

Tilanteelle vähän naureskellut Kvyat ei pyydellyt tekoaan anteeksi.

Kun näkee raon, siihen mennään. Se oli riskiliike, olen siitä samaa mieltä. Mutta tällaisilla teoilla noustaan podiumille. Minä jatkan näitä riskejä, sitä voitte odottaa jatkossakin, Kvyat sanoi.

Vettel esiintyi muuten nöyrästi ja kohdisti anteeksipyyntönsä heti kisan jälkeen Räikköselle. Itsestään hän ei syytä kuitenkaan löytänyt.

ferrari+alonso+räikkönen