Räikkönen kolmas suomalaisjuhlissa

Venäjän GP:ssä Mercedeksen Nico Rosberg ajoi helppoon voittoon, tallikaveri Lewis Hamilton oli toinen ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolmas.

Hyvän lähdön ottanut Räikkönen onnistui ohittamaan Williamsin Valtteri Bottaksen toisessa mutkassa ja nousi toiseksi.

Avauskierroksella Red Bullin Daniil Kyat osui Ferrarin Sebastian Vetteliin kaksi kertaa. Toisessa osumassa Vettel suistui kaiteeseen ja joutui keskeyttämään. Turva-auto tuli radalle ja sen poistuttua Bottas ohitti Räikkösen.

Ei ollut vain vauhtia siinä, kun uusintastartti tuli, kuten ei ollut viime vuonnakaan ja Valtteri pääsi ohi. Ajoin vähän pidempään ja pääsin hänen edelleen. Olimme Williamsia nopeampia, mutta emme niin nopeita kuin Mercedes, Räikkönen sanoi.

Kymmenennestä ruudusta lähtenyt Lewis Hamilton nousi nopeasti Räikkösen kantaan ja ohitti hänet seitsemännellä kierroksella. Seuraavien kierrosten aikana Bottas, Hamilton sekä Räikkönen taistelivat toisesta sijasta ja Rosberg karkasi.

Ensimmäisten varikkokäyntien aikana Hamilton ja Räikkönen ohittivat Bottaksen. Loppu kilpailusta ei ole paljoa kerrottavaa, kun tapahtumia ei ollut. Bottas täydensi suomalaispäivää olemalla neljäs.

Auto tuntui hyvältä, ei mikään pettymys. Aika hankala viikonloppu ollut. Parempi kuin ei mitään. Haluaisimme voittaa kisoja ja saada kaksi autoamme niin korkealle kuin mahdollista. Nyt olimme kolmansia, mutta haluaisimme enemmän, Räikkönen sanoi.

29477.3