Räikkönen toinen Espanjassa – 18-vuotias Verstappen voittoon, Mersut kolaroivat keskenään

Espanjan GP päättyi Red Bullin 18-vuotiaan Max Verstappenin suuriin juhliin. Ferrarin Kimi Räikkönen jäi tiukan taistelun jälkeen toiseksi. Kolmanneksi ajoi Ferrarin Sebastian Vettel.Kilpailun avauskierroksella nähtiin suurta draamaa, kun Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton osuivat yhteen ja molemmat keskeyttivät. Syyllinen oli selkeästi Hamilton.

Lewis oli liian aggressiivinen yrittäessään ohittaa Nicoa. Miksi Nicon pitäisi jättää hänelle tilaa, kun oli johdossa? Lewis teki siinä virhearvion, Mercedes-pomo Niki Lauda raivosi.

Suosikkien pudottua pois pelistä voitosta alkoi taistelu Red Bullin ja Ferrarin välillä. Räikkönen oli tässä vaiheessa neljäs, edellään Daniel Ricciardo, Max Verstappen sekä Sebastian Vettel.

Kilpailun ratkaisu nähtiin varikkotaktiikassa, kun Kimi Räikkönen ja Max Verstappen kävivät varikolla yhden kerran vähemmän. Räikkönen ahdisteli Verstappenia kisan lopussa, mutta nuorukainen ajoi voittoon.

18-vuotiaasta hollantilaiskuljettajasta tuli historian nuorin F1-kilpailun voittanut kuljettaja.
Ensimmäisen kilpailun Red Bullin F1-autollaa ajanut Verstappen on nyt myös historian nuorin kilpailua johtanut kuljettaja ja nuorin palkintokorokkeelle päässyt pilotti.

Tämä tuntuu huikealta, en voi uskoa sitä. Kisa oli hieno, kiitän tallia hienosta autosta. Luulen, että isäni on ylpeä. Hän auttoi minua nuoresta saakka ja tämä saavutus on huikea, Verstappen iloitsi.

Verstappenin isä on itsekin F1-kuljettajana tunnettu Jos Verstappen. Räikkönen iloitsi myös voittajan puolesta.

Hän on todella hyvä kuljettaja hyvässä tiimissä. Mutta paljon pelottavampaa on, että ajoin kilpaa jo hänen isäänsä vastaan.

Räikkönen oli toisesta sijasta huolimatta pettynyt omaan kisaansa. Hän kertoo yrittäneensä kaikkensa voittaakseen.

Annoimme parhaamme vaikean eilispäivän jälkeen. Tällaista kilpaileminen on. Olimme nopeita, mutta en päässyt mutkissa riittävän lähelle Maxia pystyäkseni ohitusyrityksiin. Auton downforce oli lopussa jo kovin huono.

29477.3