Bottas uransa ensimmäiseen F1-voittoon, Räikkönen kolmas

Venäjän GP päättyi sunnuntaina suomalaisjuhliin, kun Mercedeksen Valtteri Bottas otti uransa ensimmäisen F1-osakilpailuvoiton. Ferrarin Kimi Räikkönen oli kisassa kolmas.Bottas otti kilpailuun upean startin ja ohitti Ferrarin Sebastian Vettelin sekä Räikkösen. Haas-tallin Romain Grosjean ja Renaultin Jolyon Palmer kolaroivat ensimmäisellä kierroksella , jolloin turva-auto kutsuttiin radalle.

Kilpailun ainoat kärkikuskien varikkokäynnit nähtiin kilpailun puolen välin tienoila, mutta se ei muuttanut järjestystä. Lopussa Bottas joutui Vettelin painostuksen kohteeksi, mutta piti helposti kärkipaikan.

Bottaksesta tuli viides suomalainen F1-osakilpailuvoittaja. Häntä ennen voittoon ovat ajaneet Keke Rosberg (5 voittoa), Mika Häkkinen (20), Räikkönen (20) ja Heikki Kovalainen (1).

Screen-Shot-2015-07-17-at-09.08.47