Kimi

Kimi Räikkönen syntyi 17. lokakuuta 1979 Espoossa Matti ja Paula Räikkösen perheeseen. Kimi on perheen nuorempi poika ja hänen isoveljensä Rami on myös tuttu moottoriurheilupiireissä. Veljeksillä on ikäeroa alle kaksi vuotta ja perheen vapaa-aika kuluikin moottoriurheilun parissa.

– Halusin koko perheen yhteisen harrastuksen. Karting oli meille elämäntapa, Matti Räikkönen on myöhemmin kommentoinut lehtien palstoilla.

Kimi Räikkönen aloitti moottoriurheilun parissa jo 5-vuotiaana, kun hän oppi ajamaan mopolla. Kartingharrastuksen Kimi aloitti ollessaan 8-vuotias ja sen jälkeen laji on vienyt miestä mukanaan. Kimi harrasti lapsena myös jääkiekkoa, mutta onneksi moottoriurheilu vei voiton.

Kimi Räikkösen lempinimenä on Iceman, joka kuvaa hyvin hänen kylmähermoisuuttaan. Monet pitävät Kimiä hyvin etäisenä ja kylmänä ihmisenä. Kuitenkin Kimin hyvin tuntevat ihmiset kertovat hänen olevan aivan erilainen työnsä ulkopuolella.

– Pidän Kimistä paljon, koska hän on aina rehti ja hyvin avoin kaveri. Moni sanoo, ettei pidä Kimistä, koska hän on niin kuin on. Mutta Kimi osaa olla myös hyvin hauska. Hän on aina samanlainen, eikä kohtele sinua eri tavalla. Olet sitten kuka tahansa. Kimi ei koskaan kiertele asioita, vaan sanoo, mitä ajattelee. Näin Kimiä kuvaa hänen hyvä ystävänsä Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen on ollut usein lehtien otsikoissa yksityiselämänsä takia, koska hänellä on tapana juhlia samoissa paikoissa missä aivan tavalliset ihmiset käyvät.

Kimi Räikkösen vapaa-aikaan kuuluu moottoriurheilu, sillä hän harrastaa mm. motocrossia. Myös lapsuuden harrastuksena ollut jääkiekko kuuluu nykyisiinkin harrastuksiin. Räikkönen on kertonut halusta kokeilla Moto GP-luokan moottoripyörää. Myös ralli on lähellä Kimin sydäntä ja kaudeksi 2010 hän siirtyi ajamaan rallia.

Kimi Räikkönen omistaa yhdessä managerinsa Steve Robertsonin kanssa Britannian formula 3 -sarjassa ajavan tallin, jonka nimi on Räikkönen Robertson Racing.

Kimi on naimisissa Jenni Dahlmanin kanssa. Pari meni naimisiin Vanajanlinnassa heinäkuussa 2004. Dahlman tunnetaan myös missinä ja mallina, joka on voittanut Miss Skandinavia kilpailun vuonna 2001.